Εμβολιασμός ενηλίκων: τα εμβόλια δεν είναι μόνο για τα παιδιά (video)

Ο λόγος που θέλησα να κάνω αυτό το βίντεο είναι αφενός για να περιγραφούν οι βασικές αρχές και τα οφέλη του εμβολιασμού αλλά κυρίως διότι στο ιατρείο καθημερινά διαπιστώνω ότι η ενημέρωση για τον εμβολιασμό των ενηλίκων είναι εξαιρετικά ελλιπής με αποτέλεσμα οι ενήλικες να μην είναι επαρκώς θωρακισμένοι απέναντι στις σοβαρές ασθένειες.

Στο ιατρείο μου είναι γνωστό ότι γίνονται εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού αλλά ξεκίνησε και μια προσπάθεια ενημέρωσης και ενθάρρυνσης του εμβολιασμού των ενηλίκων για όλες τις σοβαρές ασθένειες ενώ παράλληλα διατηρείται αρχείο εμβολιασμού των ασθενών.

👉🏼ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ: Το εμβόλιο του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) προστατεύει από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του στοματοφάρυγγα, του πρωκτού και του πέους. Αποζημιώνεται πλήρως από τον ΕΟΠΥΥ για ΟΛΑ τα κορίτσια και αγόρια 15-18 ετών για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι 31/12/2023. Πρόκειται για ένα πολύ ακριβό εμβόλιο, το συνολικό κόστος του οποίου ξεπερνάει τα 400 ευρώ, επομένως είναι δύσκολο να εμβολιαστεί κανείς όταν το ταμείο δεν το καλύπτει. Μαμάδες κλείστε ραντεβού για τα παιδιά σας στον παιδίατρο (για παιδιά κάτω των 16 ετών) ή στον παθολόγο (για παιδιά 16-18 ετών).